BeSafe fraråder hjemmesydd trekk til bilstoler

BESAFE FRARÅDER HJEMMESYDDE TREKK TIL BILSTOLERVi i BeSafe ser med glede at dagens forbrukere blir mer og mer opptatt av bl.a. gjenbruk og DIY-prosjekter som bl.a. å sy egne barneklær, sy om gamle klær, gjenbruk av gamle møbler etc.

Vi har også lagt merke til at det er en kommende trend å sy egne trekk til bilbarnestoler, og i den forbindelse ønsker vi å gå ut med en advarsel rundt dette. Dette har med barnets sikkerhet å gjøre, og følgende årsaker listet opp under er grunnen til at vi ikke tillater hjemmesydde trekk på BeSafe barnestoler:

  • Det originale setetrekket er en del av ECE r 44 godkjennelsen av barnestolen.
  • Det stilles krav i ECE r 44 til brannmotstand i tekstilene i barnestolen og dette testes fysisk både ved interne og eksterne laboratorier. Et hjemmesydd trekk vil ikke møte godkjenningskravene!
  • Det stilles krav til innhold av kjemikalier og giftstoffer i ECE r 44. ICRT, Internasjonal Forbruker Organisasjon, stiller også meget kritiske krav til innhold av kjemikalier. Som produsent av BeSafe bilbarnestoler investerer vi mye penger i testing av tekstiler og polstringsmaterialer for våre stoler. Videre stiller vi særdeles strenge krav til våre leverandører.
  • Tilhørende beltepolstringer er utstyrt med spesifikt friksjonsmateriale for å redusere fremkast av barnet ved en eventuell kollisjon.
  • Våre stoler er utstyrt med magnetsystem for å kunne holde beltene vekk fra sitteflaten. Dette forenkler det å sette barnet inn i barnestolen.

Med bakgrunn i overnevnte punkter, vil vi på det sterkeste fraråde forbruker å lage sine egne trekk. Vår ansvarsforsikring vil heller ikke være gyldig i tilfeller hvor forbruker velger å benytte uoriginale deler.

Med ønske om en fortsatt kreativ dag!

BeSafe – alltid med tanke på ditt barns sikkerhet