De bedste BeSafe-tips til en sikker køretur

BeSafes beste tips for en sikker reise

Selvsagt vil du som forelder at barnet ditt har en så sikker reise som mulig på bilturen. Å velge den riktige bilstolen er naturligvis første skritt på veien for å oppnå dette. Men det finnes også andre ting du kan gjøre for å øke sikkerheten til barnet ditt. Under finner du BeSafes beste tips til en sikker reise.

 

Sørg alltid for at bilstolen er korrekt installert

Det spiller ingen rolle hvor sikker en bilstol er hvis den ikke er korrekt installert. Selv om du får hjelp av din forhandler, er det til syvende og sist selvfølgelig ditt ansvar at bilstolen er riktig installert i henhold til instruksjonene.

En bilstol blir ofte flyttet mellom flere biler, og det er særdeles viktig at bilstolen blir riktig montert hver gang. Hvis du er usikker, kan du gå til forhandleren og be dem om å vise deg hvordan bilstolen skal monteres.

Stram internselene

Det er svært viktig at internselen er godt festet og plassert nær barnets kropp. Som forelder kan du aldri stramme for hardt! La barnet bli vant til en fullt strammet internsele fra en tidlig alder.

Bærehåndtaket skal alltid være i oppreist posisjon

Mange tror at bærehåndtaket på en babybilstol er kun et håndtak til å bære stolen i. Det er det også, men enda viktigere er det at den også fungerer som en beskyttelse mot rotasjon ved en kollisjon. Bærehåndtaget, eller “styrtbøylen”, skal derfor alltid være i oppreist posisjon når babybilstolen brukes i bilen for å begrense ukontrollerte bevegelser ved en ulykke.

Tipps für eine sichere Fahrt

Ingen løse objekter i bilen

Det kan være lidt af en udfordring at underholde de små, medens man kører. Ofte giver forældre deres børn legetøj eller en tablet at kigge på. Det er vigtigt at være opmærksom på, at sådanne løse objekter kan være ekstremt farlige i en bilulykke. Vi anbefaler derfor, at du anvender vores crash-testede BeSafe tablet-holder & sædebeskytter, når dit barn ser tablet.

Det samme gælder de ting, der er i bagagerummet. Sørg for, at intet fra bagagerummet kan ryge ind i bilen i tilfælde af en kollision.

Stopp hvis babyen din gråter

Enten du som forelder velger å plassere barnet ditt i forsetet eller baksetet, så vil det være en risiko for at føreren vil bli distrahert hvis barnet begynner å gråte. Det er enkelt å forsøke å trøste barnet mens man kjører, men forsøk å ikke gjøre dette. Ta i stedet en pause, og trøst barnet i fred og ro. På denne måten vil risikoen for en ulykke bli betydelig redusert.

Brug tilbehør, der giver dig og dit barn større komfort

BeSafe har udviklet mange smarte tilbehør, der gør køreturen lettere og sikrere. Vores nye sovepude hjælper for eksempel dit barn med at læne hovedet til siden, når han/hun falder i søvn. Dit barns hoved undgår derfor at tippe forover, og forbliver inden for nakkestøttens beskyttelsesområde. Du kan også anvende vores smarte babyspejl XL med integrerede afdæmpede lys, så du kan holde øje med dit barn på bagsædet, selvom det er mørkt udenfor.

BeSafe-tips til en sikker køretur

La barnet sitte bakovervendt

Det er bevist at det er 5 ganger sikrere for et barn opp til fire år å sitte bakovervendt. Derfor vil vi alltid anbefale å velge en bilstol som gjør at barnet ditt kan sitte bakovervendt som lenge som mulig.